Ge bort konst i present

När det blir dags att köpa en present eller julklapp kommer ständigt samma fråga upp: ”Vad önskar du dig?” Många har svårt att svara på den frågan, antingen för att de önskar så mycket eller för att de inte önskar sig något alls. När inget svar ges på frågan skapas oftast frustration. Det är inte lätt att köpa en present till någon som inte önskar sig något eller någon som önskar sig dyra saker. Alla vill ge något speciellt, något som mottagaren blir glad över att få. Det är enkelt att ge ett presentkort för att försäkra sig om att personen ifråga får något den verkligen vill ha, men det är aldrig roligt att ge ett presentkort. Men det finns en present som alla uppskattar oavsett vem de är. Något som blir ett minne och får en särskild plats i mottagarens rum – konst.

Konst i present
Att ge konst i present är ett smart drag då alla uppskattar konst. Det kan vara en tavla, en poster, en skulptur, broderi eller något annat som är konst. Mest uppskattat är tavlor därefter kommer dekorationer så som små skulpturer. För en person som inte önskar sig något kan konst vara precis vad den önskar sig. Att få hänga upp en vacker tavla i rummet kan kännas som pricken över i:t. Tavlan kommer sedan följa med personen resten av livet – om det är en fin tavla. Det behöver inte vara någon Mona Lisa. Tavlan kan till och med vara målad av en själv när man ger bort den – om man är tillräckligt bra på att måla det vill säga. Det finns de som är duktiga på att måla som givit födelsedagsbarn självporträtt, något som alltid uppskattas. Barn brukar ge sina föräldrar teckningar när de är mindre för att visa sin uppskattning. De är stolta över sina verk och har målat den teckningen specifikt till sin förälder. Ett bra julklappstips att ge bort till mor- och farföräldrar är ett konstverk som barnen själva har målat. Att få en teckning från ett barn är inte ovanligt men ger en trevlig känsla oavsett. Detsamma gäller även när vi blir vuxna sen. När någon lagt ner själen i sin konst för att ge bort så säger det mer än ett presentkort.

Konst behöver inte direkt betyda en tavla eller en skulptur. Även möbler av olika slag kan vara ren konst. Så varför inte ge bort en snygg loungestol eller ett bord som passar ihop med mottagarens övriga inredning