Världens mest kända museum

Man skall helt klart vara tacksam över att det finns museer runt om i världen så att alla kan få ta del av saker från förr, kulturella ting, konst och mycket mer.

Louvren, Frankrike, med sin kända “Mona Lisa” är ett av de mest kända museerna i världen. Här kommer det flera miljoner besökare från hela världen varje år och det finns mycket fint att se. Men trots att det är så välkänt är det inte det mest kända.

Art Institute of Chicago är faktiskt det museum som erhåller förstaplatsen med sina häpnadsväckande en miljon kvadratmeter fyllda med konst och som även har världens mest välkända samling av impressionistiskt måleri.

Museo Nacional de Antropologia belägen i Mexiko City är också en av de mest kända museerna i världen. Här finns det mängder av häftiga och viktiga antropologiska samt arkeologiska artefakter som kommer från Mexikos förkolumbianska arv.

I St Petersburg, Ryssland, finns det ett konstmuseum vid namn Eremitaget, och som också hör till de mest välkända museerna i världen. Här finns det bland många saker världens största Rembrandtsamling.

Vidare finns det också ett museum i Los Angeles vid namn Getty Center. Här finner man en helt fantastisk konstsamling och som om det inte vore nog får man även se en utsikt som sträcker sig lera mil över Los Angeles.